| |||||||||
| Składniki | ||
| oliwa z oliwek | 1 łyżeczka | |
| awokado | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| sok z limonki | 2 łyżki | |
| kolendra | 1 łyżka | |
| imbir | 1 sztuka | |
| trawa cytrynowa | 1 sztuka | |
| majonez | 5 łyżek | |
| chleb kromki | 2 sztuki | |
| żółtka ugotowane | 2 sztuki | |
| gotowane mięso z krabów | 1 szklanka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Imbir zetrzyj na tarce, trawę cytrynową posiekaj, awokado obierz, przekrój, usuń pestkę, a miąższ pokrój na plastry. |
| Krok 2 |
| 1 łyżkę soku z limonki wymieszaj z imbirem i trawą cytrynową. Dodaj majonez oraz żółtka. Wymieszaj i dopraw. |
| Krok 3 |
| Każdą kromkę posmaruj łyżką pasty majonezowej. |
| Krok 4 |
| Ułóż na nich plastry awokado, skrop sokiem z limonki. |
| Krok 5 |
| Nałóż mięso z kraba i dodaj resztę soku limonki. |
| Krok 6 |
| Posmaruj resztą pasty z majonezu i ozdób listkami kolendry. |
| Autor: pasibrzuch |