|
Składniki | ||
oliwa z oliwek | 1 łyżeczka | |
awokado | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
sok z limonki | 2 łyżki | |
kolendra | 1 łyżka | |
imbir | 1 sztuka | |
trawa cytrynowa | 1 sztuka | |
majonez | 5 łyżek | |
chleb kromki | 2 sztuki | |
żółtka ugotowane | 2 sztuki | |
gotowane mięso z krabów | 1 szklanka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Imbir zetrzyj na tarce, trawę cytrynową posiekaj, awokado obierz, przekrój, usuń pestkę, a miąższ pokrój na plastry. |
Krok 2 |
1 łyżkę soku z limonki wymieszaj z imbirem i trawą cytrynową. Dodaj majonez oraz żółtka. Wymieszaj i dopraw. |
Krok 3 |
Każdą kromkę posmaruj łyżką pasty majonezowej. |
Krok 4 |
Ułóż na nich plastry awokado, skrop sokiem z limonki. |
Krok 5 |
Nałóż mięso z kraba i dodaj resztę soku limonki. |
Krok 6 |
Posmaruj resztą pasty z majonezu i ozdób listkami kolendry. |
Autor: pasibrzuch |