Sandwicz z mięsem krabowym

Składniki:

  • oliwa z oliwek - 1 łyżeczka
  • awokado - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • sok z limonki - 2 łyżki
  • kolendra - 1 łyżka
  • imbir - 1 sztuka
  • trawa cytrynowa - 1 sztuka
  • majonez - 5 łyżek
  • chleb kromki - 2 sztuki
  • żółtka ugotowane - 2 sztuki
  • gotowane mięso z krabów - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Imbir zetrzyj na tarce, trawę cytrynową posiekaj, awokado obierz, przekrój, usuń pestkę, a miąższ pokrój na plastry.
  2. 1 łyżkę soku z limonki wymieszaj z imbirem i trawą cytrynową. Dodaj majonez oraz żółtka. Wymieszaj i dopraw.
  3. Każdą kromkę posmaruj łyżką pasty majonezowej.
  4. Ułóż na nich plastry awokado, skrop sokiem z limonki.
  5. Nałóż mięso z kraba i dodaj resztę soku limonki.
  6. Posmaruj resztą pasty z majonezu i ozdób listkami kolendry.