|
Składniki | ||
olej | 4 łyżki | |
por | 100 gramów | |
sól | 1 łyżeczka | |
cukier | 1 łyżeczka | |
imbir | 0.5 łyżeczek | |
pieprz cayenne | 1 szczypta | |
groszek mrożony | 300 gramów | |
homarzce mrożone | 600 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Homarzce rozmroź w temperaturze pokojowej, po czym opłukaj zimną wodą i osusz. |
Krok 2 |
Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. |
Krok 3 |
Pory pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj homarzce i obsmaż na rumiano. |
Krok 4 |
Dorzuć odsączony groszek i podgrzej go. |
Krok 5 |
Na koniec dodaj przyprawy: imbir, sól selerową, pieprz cayenne oraz cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj. |
Krok 6 |
Możesz serwować z białym pieczywem lub makaronem chińskim. |
Autor: pasibrzuch |