Scampi po chińsku

0


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
olej4 łyżki
por100 gramów
sól1 łyżeczka
cukier1 łyżeczka
imbir0.5 łyżeczek
pieprz cayenne1 szczypta
groszek mrożony300 gramów
homarzce mrożone600 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Homarzce rozmroź w temperaturze pokojowej, po czym opłukaj zimną wodą i osusz.
Krok 2
Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem.
Krok 3
Pory pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj homarzce i obsmaż na rumiano.
Krok 4
Dorzuć odsączony groszek i podgrzej go.
Krok 5
Na koniec dodaj przyprawy: imbir, sól selerową, pieprz cayenne oraz cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj.
Krok 6
Możesz serwować z białym pieczywem lub makaronem chińskim.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl