| |||||||||
| Składniki | ||
| olej | 4 łyżki | |
| por | 100 gramów | |
| sól | 1 łyżeczka | |
| cukier | 1 łyżeczka | |
| imbir | 0.5 łyżeczek | |
| pieprz cayenne | 1 szczypta | |
| groszek mrożony | 300 gramów | |
| homarzce mrożone | 600 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Homarzce rozmroź w temperaturze pokojowej, po czym opłukaj zimną wodą i osusz. |
| Krok 2 |
| Groszek wrzuć do garnka, zalej filiżanką wody i gotuj przez 6 minut pod przykryciem. |
| Krok 3 |
| Pory pokrój na plasterki i zeszklij na oleju. Dodaj homarzce i obsmaż na rumiano. |
| Krok 4 |
| Dorzuć odsączony groszek i podgrzej go. |
| Krok 5 |
| Na koniec dodaj przyprawy: imbir, sól selerową, pieprz cayenne oraz cukier. Wszystko wymieszaj i podawaj. |
| Krok 6 |
| Możesz serwować z białym pieczywem lub makaronem chińskim. |
| Autor: pasibrzuch |