Schab a’la zrazy z ogórkiem i boczkiem

Składniki:

  • schab środkowy - 400 gramów
  • boczek wędzony - 80 gramów
  • cebula - 2 sztuki
  • Fix Schab a'la stroganoff Knorr - 1 opakowanie
  • marchew - 1 sztuka
  • ogórek konserwowy - 2 sztuki
  • musztarda - 1 łyżka
  • olej do smażenia
  • śmietanka - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę, boczek, marchewkę i ogórka pokrój w bardzo drobną kostkę i wszystko razem smaż.
  2. Jak składniki się usmażą i będą miękkie przełóż je do miski i dodaj musztardę. Dokładnie wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.
  3. Schab pokrój na mniejsze kawałki i każdy rozbij tłuczkiem na cienki plaster.
  4. Nakładaj porcję farszu i zwijaj jak zrazy.
  5. Gotowe zrazy obsmaż na patelni aby nabrały rumianego koloru.
  6. Fix Knorr wymieszaj z 400ml wody oraz śmietanką. Zalej sosem zrazy i duś ok. 10-15 minut. Podawaj z kaszą lub ziemniakami