Schab faszerowany grzybami

7


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
schab wieprzowy środkowy1.5 kilogramów
olej roślinny6 łyżek
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr1 opakowanie
cebula szalotka3 sztuki
grzyby shitake (namoczone)200 gramów
kapusta bok choy2 sztuki
kawałek świeżego imbiru3 cm
sos sojowy50 mililitrów
olej sezamowy3 łyżki
papryczka chilli1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
W misce rozmieszaj Przyprawę Knorr z 4 łyżkami oleju. Mięso pokrój w grube steki o 2 cm grubości. W środku mięsa zrób głębokie nacięcie, kotlety delikatnie rozklep, przełóż do miski z przyprawą i dokładnie wymieszaj tak, aby przyprawa była dokładnie rozdystrybuowana na powierzchni mięsa.
Krok 2
Szalotkę pokrój w półplastry, posiekaj chili i czosnek, imbir obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę pokrój w grube plastry. Grzyby zalej wrząca wodą, poczekaj chwilę, aż zmiękną i pokrój w plastry.
Krok 3
Grzyby wrzuć na gorąca patelnię, dodaj dwie łyżki zwykłego oleju i trzy łyżki oleju sezamowego. Dodaj szalotkę, czosnek, chili i kapusty bok choy, wszystko razem smaż chwilę, a następnie dodaj imbir i sos sojowy. Zamieszaj kilka razy.
Krok 4
Farsz odstaw do ostygnięcia, a następnie umieść w kieszonkach kotletów.
Krok 5
Schab faszerowany grzybami grilluj na dobrze rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych po około 10 minut z każdej strony.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl