Schab faszerowany grzybami

6


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
schab wieprzowy środkowy1.5 kilogramów
olej roślinny6 łyżek
Przyprawa do karkówki z grilla Knorr 1 opakowanie
cebula szalotka3 sztuki
grzyby shitake (namoczone)200 gramów
kapusta bok choy2 sztuki
kawałek świeżego imbiru3 cm
sos sojowy50 mililitrów
olej sezamowy3 łyżki
papryczka chilli1 sztuka
ząbek czosnku3 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
W misce rozmieszaj Przyprawę Knorr z 4 łyżkami oleju. Mięso pokrój w grube steki o 2 cm grubości. W środku mięsa zrób głębokie nacięcie, kotlety delikatnie rozklep, przełóż do miski z przyprawą i dokładnie wymieszaj tak, aby przyprawa była dokładnie rozdystrybuowana na powierzchni mięsa.
Krok 2
Szalotkę pokrój w półplastry, posiekaj chili i czosnek, imbir obierz i zetrzyj na tarce. Kapustę pokrój w grube plastry. Grzyby zalej wrząca wodą, poczekaj chwilę, aż zmiękną i pokrój w plastry.
Krok 3
Grzyby wrzuć na gorąca patelnię, dodaj dwie łyżki zwykłego oleju i trzy łyżki oleju sezamowego. Dodaj szalotkę, czosnek, chili i kapusty bok choy, wszystko razem smaż chwilę, a następnie dodaj imbir i sos sojowy. Zamieszaj kilka razy.
Krok 4
Farsz odstaw do ostygnięcia, a następnie umieść w kieszonkach kotletów.
Krok 5
Schab faszerowany grzybami grilluj na dobrze rozgrzanym grillu, na tackach aluminiowych po około 10 minut z każdej strony.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl