PRZEPISY.PL

Schab karkowy nadziewany śliwkami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • imbir1 szczypta
  • goździki3 szt
  • woda30 ml
  • olej2 łyżki
    • Krok 1

      Schab przetnij wzdłuż, ale nie do końca. Mięso rozbij a następnie natrzyj przyprawą Knorr.
    • Krok 2

      W misce połącz powidła, 100 ml wina i szczyptę imbiru. Tak przygotowaną marynatą natrzyj mięso.
    • Krok 3

      Odłóż kilka śliwek resztę ułóż na mięsie w 3 rzędach, schab zroluj i ściśnij sznurkiem.
    • Krok 4

      Podsmaż mięso z każdej strony, przełóż do naczynia żaroodpornego, dodaj goździki i wodę.
    • Krok 5

      Piecz ok 60 min. w temp.180 C. podlewając sosem z pieczenia. Po 30 minutach dodaj resztę śliwek i podlej resztą wina.
    • Krok 6

      Podawaj na ciepło podlane sosem z pieczenia.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa Grill Żeberka Knorr Zobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    58
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    25
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    53
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    25
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe