Schab pieczony w majeranku

83


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
schab wieprzowy500 gramów
musztarda2 łyżki
majeranek1 łyżka
olej1 łyżka
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Przyprawę do karkówki Knorr wymieszaj z musztardą, majerankiem i olejem.
Krok 2
Schab oczyść i posmaruj marynatą.
Krok 3
Umieść mięso w woreczku do pieczenia. Zamknij szczelnie woreczek.
Krok 4
Zamknij szczelnie woreczek. Wstaw mięso do piekarnika rozgrzanego do 180 °C i piecz przez 40 minut. Schab możesz podawać jako pieczeń na obiad, jak również na zimno jako przekąskę. Aby mięso miało jeszcze lepszy smak, możesz je po zamarynowaniu odstawić na co najmniej 2 godziny.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl