Schab pieczony z brzoskwinią
  • 90 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab bez kości plastry - 5 sztuk
  • brzoskwinia - 2 sztuki
  • musztarda Dijon - 2 łyżeczki
  • olej - 1 łyżka
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 2 szczypty
  • Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr - 2 szczypty

Sposób przygotowania:

  1. Każdy kawałek schabu lekko rozbij młotkiem do mięsa, oprósz solą i pieprzem.
  2. Brzoskwinie pokrój w małe kawałki, wymieszaj z musztardą i olejem w misce. Do marynaty włóż mięso, wymieszaj wszystko i odstaw na 2 godziny do lodówki.
  3. Po tym czasie w naczyniu żaroodpornym ułóż plastry mięsa, wykładając na nie brzoskwinie z marynaty. Piecz ok 20 min w 200st.