Schab pieczony z sosem gulaszowym
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • schab - 400 gramów
  • Naturalnie smaczne Gulasz Knorr - 1 opakowanie
  • chrzan - 8 łyżeczek
  • mały bakłażan - 2 sztuki
  • mała marchew - 2 sztuki
  • pomidory suszone w oleju - 4 łyżki
  • cukinia - 8 plastrów
  • mały seler korzeniowy - 1 sztuka
  • mała gałążka świeżego korzenia imbiru - 1 sztuka
  • olej rzepakowy - 4 łyżki
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr - 1 opakowanie
  • świeży koper - 8 łyżeczek
  • ziemniak - 12 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj zalewę - połącz Knorr Naturalnie Smaczne „Gulasz" z 1 łyżeczką oleju. Wysmaruj uprzednio umyty schab i piecz w temperaturze 190 °C około 50 minut.
  2. Ziemniaki ugotuj i posyp zielonym koprem.
  3. Umyj bakłażana, przekrój wzdłuż na połowę i wydrąż ze środka część miąższu.
  4. Miąższ połącz z posiekanym koprem, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami i cukinią oraz startym świeżym imbirem. Całość wymieszaj i włóż do środka bakłażana po czym go zapiecz. Tak przyrządzonego bakłażana można spożywać na ciepło lub na zimno.
  5. Marchew i seler umyj, a następnie zetrzyj na tarce. Dodaj chrzan i Knorr Naturalnie Smaczne Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy z gorczycą z pozostałą ilością oleju. Surówkę posyp natką pietruszki.