Schab pieczony z sosem gulaszowym

7


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
schab400 gramów
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr1 opakowanie
chrzan8 łyżeczek
mały bakłażan2 sztuki
mała marchew2 sztuki
pomidory suszone w oleju4 łyżki
cukinia8 plastrów
mały seler korzeniowy1 sztuka
mała gałążka świeżego korzenia imbiru1 sztuka
olej rzepakowy4 łyżki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy z gorczycą Knorr1 opakowanie
świeży koper8 łyżeczek
ziemniak12 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Przygotuj zalewę - połącz Knorr Naturalnie Smaczne „Gulasz" z 1 łyżeczką oleju. Wysmaruj uprzednio umyty schab i piecz w temperaturze 190 °C około 50 minut.
Krok 2
Ziemniaki ugotuj i posyp zielonym koprem.
Krok 3
Umyj bakłażana, przekrój wzdłuż na połowę i wydrąż ze środka część miąższu.
Krok 4
Miąższ połącz z posiekanym koprem, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami i cukinią oraz startym świeżym imbirem. Całość wymieszaj i włóż do środka bakłażana po czym go zapiecz. Tak przyrządzonego bakłażana można spożywać na ciepło lub na zimno.
Krok 5
Marchew i seler umyj, a następnie zetrzyj na tarce. Dodaj chrzan i Knorr Naturalnie Smaczne Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy z gorczycą z pozostałą ilością oleju. Surówkę posyp natką pietruszki.
Autor: dr med. Lucyna Małgorzata PachockaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl