Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj zalewę - połącz Knorr Naturalnie Smaczne „Gulasz" z 1 łyżeczką oleju. Wysmaruj uprzednio umyty schab i piecz w temperaturze 190 °C około 50 minut. |
Krok 2 |
Ziemniaki ugotuj i posyp zielonym koprem. |
Krok 3 |
Umyj bakłażana, przekrój wzdłuż na połowę i wydrąż ze środka część miąższu. |
Krok 4 |
Miąższ połącz z posiekanym koprem, pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami i cukinią oraz startym świeżym imbirem. Całość wymieszaj i włóż do środka bakłażana po czym go zapiecz. Tak przyrządzonego bakłażana można spożywać na ciepło lub na zimno. |
Krok 5 |
Marchew i seler umyj, a następnie zetrzyj na tarce. Dodaj chrzan i Knorr Naturalnie Smaczne Sos sałatkowy Koperkowo-ziołowy z gorczycą z pozostałą ilością oleju. Surówkę posyp natką pietruszki. |