Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso pokrój na 4 jednakowej wielkości steki. Skrop oliwą i posyp przyprawa Knorr. Zamarynowane steki obsmaż szybko z obu stron na złoty kolor i przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. |
Krok 2 |
Pieczywo tostowe zmiksuj na sypko w blenderze. Następnie przełóż do miski, dodaj posiekana natkę pietruszki, pestki słonecznika, masło oraz pieprz. Wymieszaj wszystko razem i wyrób jednolita masę. Dopraw do smaku. |
Krok 3 |
Sos z zielonym pieprzem przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. |
Krok 4 |
Przygotowany chlebowy farsz podziel na 4 części i nałóż jego porcję na każdy stek. Mięso wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i piecz przez 8-10 minut. Gotowe steki podawaj z przygotowanym sosem pieprzowym i np. ziemniakami lub kaszą. |