Schab pod kołderką ziołową w kremowym sosie z zielonym pieprzem

14


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
schab karkowy600 gramów
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
cebula biała1 sztuka
Menu ze Smakiem Sos śmietanowy z zielonym pieprzem Knorr1 opakowanie
pieczywo tostowe kromki6 sztuk
pestki słonecznika1 łyżka
masło1 łyżka
natka pietruszki1 pęczek
ząbek czosnku2 sztuki
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
olej5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Mięso pokrój na 4 jednakowej wielkości steki. Skrop oliwą i posyp przyprawa Knorr. Zamarynowane steki obsmaż szybko z obu stron na złoty kolor i przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Pieczywo tostowe zmiksuj na sypko w blenderze. Następnie przełóż do miski, dodaj posiekana natkę pietruszki, pestki słonecznika, masło oraz pieprz. Wymieszaj wszystko razem i wyrób jednolita masę. Dopraw do smaku.
Krok 3
Sos z zielonym pieprzem przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.
Krok 4
Przygotowany chlebowy farsz podziel na 4 części i nałóż jego porcję na każdy stek. Mięso wstaw do nagrzanego do 190 st. C piekarnika i piecz przez 8-10 minut. Gotowe steki podawaj z przygotowanym sosem pieprzowym i np. ziemniakami lub kaszą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl