|
Składniki | ||
schab bez kości | 800 gramów | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 30 gramów | |
olej | 1 łyżka | |
wódka | 1 łyżka | |
jajka | 2 sztuki | |
mąka | 1 szklanka | |
Papryka czerwona drobno posiekana | 1 sztuka | |
sól | 1 łyżka | |
imbir suszony | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przyprawę Knorr zmieszaj z olejem i wódką. |
Krok 2 |
Mięso pokrój w małe paseczki i włóż do marynaty na 30 minut. |
Krok 3 |
Jajka zmiksuj z mąką, dodaj paprykę, imbir i sól. Paski mięsa zanurzaj w cieście i smaż w głębokim oleju. Podawaj na ciepło. |
Autor: przepisy.pl |