| |||||||||
| Składniki | ||
| schab bez kości | 800 gramów | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 30 gramów | |
| olej | 1 łyżka | |
| wódka | 1 łyżka | |
| jajka | 2 sztuki | |
| mąka | 1 szklanka | |
| Papryka czerwona drobno posiekana | 1 sztuka | |
| sól | 1 łyżka | |
| imbir suszony | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Przyprawę Knorr zmieszaj z olejem i wódką. |
| Krok 2 |
| Mięso pokrój w małe paseczki i włóż do marynaty na 30 minut. |
| Krok 3 |
| Jajka zmiksuj z mąką, dodaj paprykę, imbir i sól. Paski mięsa zanurzaj w cieście i smaż w głębokim oleju. Podawaj na ciepło. |
| Autor: przepisy.pl |