Schab w chińskim sosie
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab - 300 gramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • pieczarki - 200 gramów
  • chińska mieszanka warzyw - 1 opakowanie
  • cebula - 1 sztuka
  • czosnek ząbki - 2 sztuki
  • imbir - 1 sztuka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • olej sezamowy - 1 łyżka
  • woda - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Schab pokrój w paski. Cebulę, imbir, pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie paseczki.
  2. Na patelni rozgrzej olej. Smaż zaczynając od mięsa.
  3. Następnie dodaj czosnek, cebulę, pieczarki i imbir.
  4. Teraz wrzuć rozmrożoną mieszankę chińską i całość smaż jeszcze kilka minut.
  5. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.
  6. Wlej płyn na patelnię. Dopraw sosem sojowym i całość zagotuj. Podawaj od razu, najlepiej z ryżem.