Schab w chińskim sosie

16


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
schab300 gramów
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
pieczarki200 gramów
chińska mieszanka warzyw1 opakowanie
cebula1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuki
imbir1 sztuka
sos sojowy1 łyżka
olej sezamowy1 łyżka
woda0.5 szklanek
Przygotowanie
Krok 1
Schab pokrój w paski. Cebulę, imbir, pieczarki i czosnek również pokrój w cienkie paseczki.
Krok 2
Na patelni rozgrzej olej. Smaż zaczynając od mięsa.
Krok 3
Następnie dodaj czosnek, cebulę, pieczarki i imbir.
Krok 4
Teraz wrzuć rozmrożoną mieszankę chińską i całość smaż jeszcze kilka minut.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.
Krok 6
Wlej płyn na patelnię. Dopraw sosem sojowym i całość zagotuj. Podawaj od razu, najlepiej z ryżem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl