Schab w galarecie faszerowany sałatką jarzynową
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • schab bez kości - 0.5 kilogramów
  • czosnek - ząbek - 1 sztuka
  • sól - 2 szczypty
  • pieprz - 1 szczypta
  • żelatyna - 8 łyżeczek
  • sałatka jarzynowa - 1 szklanka
  • pomidorki cherry - 5 sztuk
  • Bulion na włoszczyźnie Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę i natrzeć nim schab. Mięso natrzeć również sola i pieprzem. Włożyć do rękawa do pieczenia, zostawić na noc do zamarynowania. Po tym czasie schab upiec i ostudzić.
  2. Schab pokroić w plasterki, co drugi plaster nie przecinając do końca, tak by powstały kieszonki. W każdej kieszonce umieścić łyżkę sałatki jarzynowej.
  3. Kieszonki ułożyć na półmisku, udekorować pomidorkami. W litrze bulionu rozpuścić żelatynę, zalać schab i wstawić do lodówki do stężenia.