Schab w otulinie grzybowo musztardowej
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab środkowy - 400 gramów
  • Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • musztarda sarepska - 3 łyżki
  • świeży tymianek - 0.5 pęczków
  • natka pietruszki - 0.5 pęczków
  • olej - 0.5 szklanek

Sposób przygotowania:

  1. Schab pokrój w plastry grubości około 1,5 centymetra. Powierzchnię każdego natnij delikatnie nożem.
  2. Kostkę Knorr rozetrzyj z olejem.
  3. Następnie dodaj starty na tarce czosnek, musztardę i posiekane zioła.
  4. Powstałą pastą natrzyj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.
  5. Schab grilluj kilka minut z każdej strony, lecz nie za długo, aby pozostał soczysty. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i kwaśną śmietaną.