Schab w pięciu smakach
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • schab wieprzowy - 300 gramów
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • łodyga selera naciowego - 1 sztuka
  • makaron ryżowy - 100 gramów
  • olej - 2 łyżki
  • olej sezamowy - 1 łyżka
  • tłuszcz do smażenia
  • posiekany szczypiorek
  • woda - 300 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Umyj i pokrój seler naciowy w plastry.
  2. Pokrój schab w plastry, a następnie w paski i podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pokrojony seler i chwilę podduś.
  3. Dokładnie wymieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Dodaj do całości, po czym zagotuj i duś przez 15 minut.
  4. Zalej makaron ryżowy gorącą wodą, odcedź. Następnie dodaj do gotującej się potrawy i delikatnie wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia i odstaw na 5 minut, aby wszystkie smaki mogły się połączyć.
  5. Potrawę podawaj polaną olejem sezamowym oraz posypaną posiekanym szczypiorem.