Schab w pięciu smakach

83


Łatwe


30 min.


2 os.

Składniki
schab wieprzowy300 gramów
Fix Do potraw chińskich Knorr1 opakowanie
łodyga selera naciowego1 sztuka
makaron ryżowy100 gramów
olej2 łyżki
olej sezamowy1 łyżka
tłuszcz do smażenia 20 mililitrów
posiekany szczypiorek1 garść
woda300 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Umyj i pokrój seler naciowy w plastry.
Krok 2
Pokrój schab w plastry, a następnie w paski i podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pokrojony seler i chwilę podduś.
Krok 3
Dokładnie wymieszaj Fix Do potraw chińskich Knorr z 300 mililitrami wody. Dodaj do całości, po czym zagotuj i duś przez 15 minut.
Krok 4
Zalej makaron ryżowy gorącą wodą, odcedź. Następnie dodaj do gotującej się potrawy i delikatnie wymieszaj. Zdejmij naczynie z ognia i odstaw na 5 minut, aby wszystkie smaki mogły się połączyć.
Krok 5
Potrawę podawaj polaną olejem sezamowym oraz posypaną posiekanym szczypiorem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl