Schab w sosie chrzanowym

4


Średnie


60 min.


4 os.

Składniki
schab w plastrach6 sztuk
marchew2 sztuki
korzeń pietruszki1 sztuka
cebula1 sztuka
koperek1 pęczek
chrzan tarty 2 łyżki
kwaśna śmietana 18%1 szklanka
olej2 łyżki
mąka pszenna5 łyżek
Bulion warzywny Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Kotlety rozbijamy tłuczkiem i obtaczamy w mące.
Krok 2
W dużym rondlu rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną drobno cebulę i smażymy mieszając, aż się zeszkli. Wkładamy do rondla kotlety i obsmażamy z obu stron.
Krok 3
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa.
Krok 4
Całość zalewamy wrzątkiem, tak aby wszystkie składniki były przykryte. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 5
Dusimy przez około 30 minut, aż mięso zmięknie.
Krok 6
Śmietanę mieszamy z chrzanem i dodajemy do mięsa. Jeśli sos jest za rzadki, zagęszczamy go mąką.
Krok 7
Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekany koperek.
Autor: blue_megi blue_megiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl