| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kotlety rozbijamy tłuczkiem i obtaczamy w mące. |
| Krok 2 |
| W dużym rondlu rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną drobno cebulę i smażymy mieszając, aż się zeszkli. Wkładamy do rondla kotlety i obsmażamy z obu stron. |
| Krok 3 |
| Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa. |
| Krok 4 |
| Całość zalewamy wrzątkiem, tak aby wszystkie składniki były przykryte. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. |
| Krok 5 |
| Dusimy przez około 30 minut, aż mięso zmięknie. |
| Krok 6 |
| Śmietanę mieszamy z chrzanem i dodajemy do mięsa. Jeśli sos jest za rzadki, zagęszczamy go mąką. |
| Krok 7 |
| Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekany koperek. |