Przygotowanie |
Krok 1 |
Kotlety rozbijamy tłuczkiem i obtaczamy w mące. |
Krok 2 |
W dużym rondlu rozgrzewamy olej. Wrzucamy posiekaną drobno cebulę i smażymy mieszając, aż się zeszkli. Wkładamy do rondla kotlety i obsmażamy z obu stron. |
Krok 3 |
Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa. |
Krok 4 |
Całość zalewamy wrzątkiem, tak aby wszystkie składniki były przykryte. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr. |
Krok 5 |
Dusimy przez około 30 minut, aż mięso zmięknie. |
Krok 6 |
Śmietanę mieszamy z chrzanem i dodajemy do mięsa. Jeśli sos jest za rzadki, zagęszczamy go mąką. |
Krok 7 |
Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekany koperek. |