PRZEPISY.PL

Schab z dzika

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • włoszczyzna2 pęczki
  • jagody jałowca6 szt
  • śmietana kremowa 200 ml
  • pieprz0.5 łyżeczki
  • papryka1 łyżeczka
  • sól0.5 łyżeczki
  • masło4 łyżki
    • Krok 1

      Piekarnik nagrzej do 190 stopni. Schab dobrze natrzyj przyprawami.
    • Krok 2

      Masło stop w brytfannie, szybko obrumień w nim mięso i ułóż żeberkami do dołu. Obok schabu rozłóż cebulę i włoszczyznę, podsmaż mieszając, aż cebula nabierze złotego koloru.
    • Krok 3

      Dodaj jałowiec, razowy chleb, śmietankę i bulion, zagotuj, przykryj brytfannę, wsuń ją do piecyka i duś 60 minut.
    • Krok 4

      W tym czasie często polewaj mięso sosem. Upieczony schab wyjmij i trzymaj w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Sos przetrzyj przez gęste sito, z powrotem wlej do brytfanny i przypraw do smaku.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    108
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    548
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    70
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    657
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe