Przygotowanie |
Krok 1 |
Schab pokrój w plastry, rozbij każdy z nich tłuczkiem do mięsa i oprósz Przyprawą do mięs Knorr oraz mąką. |
Krok 2 |
Obierz gruszki, usuń z nich gniazda nasienne, następnie pokrój w ćwiartki. |
Krok 3 |
Obsmaż kotleciki na mocno rozgrzanej patelni z obu stron, po czym odłóż je na bok. |
Krok 4 |
Obierz i zetrzyj na tarce imbir. Wrzuć na patelnię gruszki, dodaj imbir i podsmaż, pod koniec oprószając płaską łyżką mąki. |
Krok 5 |
Następnie wlej wino i gotuj, mieszając ostrożnie, do momentu, kiedy sos zgęstnieje. |
Krok 6 |
Dodaj zimne masło w kawałkach i wymieszaj szybko, do czasu, gdy się rozpuści. Dopraw sos do smaku sokiem z cytryny, bazylią oraz pieprzem. Na koniec połącz go z kotlecikami i całość ostrożnie podgrzej. |