Schab z makaronem sojowym

Składniki:

  • boczniaki - 20 dekagramów
  • schab - 0.5 kilogramów
  • marchew - 2 sztuki
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • kiełki sojowe - 10 dekagramów
  • ogórek - 2 sztuki
  • dymki - 5 sztuk
  • makaron sojowy - 20 dekagramów
  • sos ostrygowy - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Mięso pokrój w cienkie słupki. Cebule pokrój w piórka, grzyby w cienkie plastry, ogórki i marchew w słupki.
  2. Makaron zalej wrzątkiem, a kiedy napęcznieje odsącz i pokrój w nitki.
  3. Mięso, cebulę, marchewkę, grzyby i kiełki usmaż.
  4. Dodaj makaron i sosy, przypraw solą i pieprzem i podgrzewaj do momentu, gdy makaron się zarumieni.
  5. Danie przełóż na półmisek i posyp kawałkami ogórka.