| |||||||||
| Składniki | ||
| schab bez kości | 1 kilogram | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
| sos sojowy | 2 łyżki | |
| cherry | 50 mililitrów | |
| płynny miód | 2 łyżki | |
| czosnek ząbki | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Marynata do mięs Knorr wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, miodem, cherry i sosem sojowym. |
| Krok 2 |
| Do marynaty włóż mięso, na kilka godzin wstaw do lodówki. Wyjmij schab z marynaty, włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni. |
| Krok 3 |
| Po 30 minutach temp obniż do 180 i piecz jeszcze 50 min. W czasie pieczenia schab smaruj zachowaną marynatą. |
| Autor: garlic |