|
Składniki | ||
schab bez kości | 1 kilogram | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 2 łyżki | |
sos sojowy | 2 łyżki | |
cherry | 50 mililitrów | |
płynny miód | 2 łyżki | |
czosnek ząbki | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Marynata do mięs Knorr wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem, miodem, cherry i sosem sojowym. |
Krok 2 |
Do marynaty włóż mięso, na kilka godzin wstaw do lodówki. Wyjmij schab z marynaty, włóż do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika nagrzanego do 230-250 stopni. |
Krok 3 |
Po 30 minutach temp obniż do 180 i piecz jeszcze 50 min. W czasie pieczenia schab smaruj zachowaną marynatą. |
Autor: garlic |