|
Składniki | ||
olej | ||
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
schab środkowy | 1 kilogram | |
masło | ||
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
suszone śliwki bez pestek | 15 dekagramów | |
suszone morele | 15 dekagramów | |
białe deserowe wino | 0.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Opłucz mięso, osusz i natrzyj odrobiną soli oraz pieprzu. |
Krok 2 |
Cienkim nożem zrób w mięsie podłużne otwory i każdy z nich wypełnij suszonymi owocami. |
Krok 3 |
Dokładnie posmaruj schab olejem. Następnie ułóż go w naczyniu żaroodpornym, posyp wiórkami masła i skrop letnią wodą. |
Krok 4 |
Piecz około godziny w 180°C, często podlewając schab wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Pod koniec dolej wino i posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj. |
Autor: przepisy.pl |