Schab z suszonymi owocami

14


Łatwe


60 min.


6 os.

Składniki
schab środkowy1 kilogram
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
suszone śliwki bez pestek15 dekagramów
suszone morele15 dekagramów
białe deserowe wino0.5 szklanek
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
masło
olej
sól1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Opłucz mięso, osusz i natrzyj odrobiną soli oraz pieprzu.
Krok 2
Cienkim nożem zrób w mięsie podłużne otwory i każdy z nich wypełnij suszonymi owocami.
Krok 3
Dokładnie posmaruj schab olejem. Następnie ułóż go w naczyniu żaroodpornym, posyp wiórkami masła i skrop letnią wodą.
Krok 4
Piecz około godziny w 180°C, często podlewając schab wytwarzającym się w trakcie pieczenia sosem. Pod koniec dolej wino i posyp mięso pokruszoną przyprawą w mini kostkach Knorr. Podawaj.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl