Schabowe kieszonki z kaszą

Składniki:

  • Rosół z kury Knorr - 2 szklanki
  • schab - 4 plastry
  • olej
  • por - 1 sztuka
  • pieprz - 0.5 łyżek
  • sól
  • mąka - 0.5 łyżek
  • pieprz czarny
  • kasza gryczana - 150 gramów
  • słodka mielona papryka - 0.5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Pora na farsz pokrój w krążki, podsmaż z kaszą na oleju, przypraw.
  2. W każdym plastrze schabu zrób głęboką kieszonkę, mięso delikatnie rozbij.
  3. Oprósz od wewnątrz przyprawami a następnie nałóż farsz z pora i kaszy. Zepnij wykałaczkami, przypraw.
  4. Smaż na oleju obu stron.
  5. Pora na sos pokrój w krążki i wsyp do bulionu Knorr.
  6. Włóż schab z tłuszczem ze smażenia. Duś 20 minut, sos zagęść mąką, przypraw.