|
Składniki | ||
schab | 4 plastry | |
olej | ||
por | 1 sztuka | |
pieprz | 0.5 łyżek | |
sól | ||
mąka | 0.5 łyżek | |
pieprz czarny | ||
kasza gryczana | 150 gramów | |
Rosół z kury Knorr | 2 szklanki | |
słodka mielona papryka | 0.5 łyżek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Pora na farsz pokrój w krążki, podsmaż z kaszą na oleju, przypraw. |
Krok 2 |
W każdym plastrze schabu zrób głęboką kieszonkę, mięso delikatnie rozbij. |
Krok 3 |
Oprósz od wewnątrz przyprawami a następnie nałóż farsz z pora i kaszy. Zepnij wykałaczkami, przypraw. |
Krok 4 |
Smaż na oleju obu stron. |
Krok 5 |
Pora na sos pokrój w krążki i wsyp do bulionu Knorr. |
Krok 6 |
Włóż schab z tłuszczem ze smażenia. Duś 20 minut, sos zagęść mąką, przypraw. |
Autor: pasibrzuch |