Schabowe kieszonki z kaszą

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
schab4 plastry
olej
por1 sztuka
pieprz0.5 łyżek
sól
mąka0.5 łyżek
pieprz czarny
kasza gryczana150 gramów
Rosół z kury Knorr2 szklanki
słodka mielona papryka0.5 łyżek
Przygotowanie
Krok 1
Pora na farsz pokrój w krążki, podsmaż z kaszą na oleju, przypraw.
Krok 2
W każdym plastrze schabu zrób głęboką kieszonkę, mięso delikatnie rozbij.
Krok 3
Oprósz od wewnątrz przyprawami a następnie nałóż farsz z pora i kaszy. Zepnij wykałaczkami, przypraw.
Krok 4
Smaż na oleju obu stron.
Krok 5
Pora na sos pokrój w krążki i wsyp do bulionu Knorr.
Krok 6
Włóż schab z tłuszczem ze smażenia. Duś 20 minut, sos zagęść mąką, przypraw.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl