Schabowe Roladki z Pieczarkami
  • 30 minut
  • 2 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • kotlety schabowe bez kości - 4 sztuki
  • pieczarki - 300 gramów
  • cebula - 0.5 sztuk
  • masło klarowane - 100 mililitrów
  • białe wino - 100 mililitrów
  • musztarda - 2 łyżeczki
  • sól - 1 szczypta
  • pieprz - 1 szczypta
  • Sos śmietanowo-grzybowy Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki i cebulę pokroiłam w półplasterki, wrzuciłam na zimne masło, osoliłam i delikatnie osoliłam, podsmażyłam na dużej patelni na złoto-brązowo.
  2. Gdy pieczarki zbrązowiały podlałam winem, doprawiłam białym pieprzem.
  3. Kotlety rozbiłam i posmarowałam musztardą. Na każdym kotlecie ułożyłam p łyżce pieczarek, zwinęłam w roladki, zabezpieczyłam nitką i podsmażyłam z pieczarkami po 3 minuty z każdej strony.
  4. Gotowe roladki zalałam sosem śmietanowo-grzybowym i często mieszając dusiłam około kwadransa.
  5. Smacznego!