Przygotowanie |
Krok 1 |
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek. Wszystko razem przesmaż na patelni, na dwóch łyżkach Ramy Smaż jak szef kuchni. Dopraw na koniec do smaku majerankiem, a następnie odstaw na bok, aby farsz ostygł.
|
Krok 2 |
Mięso umyj, oczyść z błony i przerostów tłuszczu. Pokrój w tak zwanego „motyla”. W tym celu pierwsze nacięcie zatrzymaj na 1 cm przed końcem, nie odcinając go od reszty. Natnij schab na grubość około 5 mm. Drugim cięciem odetnij plaster od reszty schabu. Mięso rozłóż, rozklep delikatnie przez folię i oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr z obu stron. Przyprawa nada mięsu odpowiednio wyrazistego smaku.
|
Krok 3 |
W środek mięsa nałóż odpowiednią ilość farszu – 0,5 łyżki. Mięso złóż ze sobą.
|
Krok 4 |
Każdy kotlet oprósz w mące, a następnie zanurz w rozkłóconych jajkach i panieruj w bułce tartej.
|
Krok 5 |
Kotlety smaż na rozgrzanej Ramie na złoty kolor. Po usmażeniu trzymaj mięso pod przykryciem przez 2- 3 minuty, aby doszło środku. Tak przygotowane kotlety będą soczyste w środku.
|