Schabowe z pieczarkami

56


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
schab środkowy800 gramów
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1 opakowanie
pieczarki300 gramów
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
majeranek1 łyżka
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny150 mililitrów
bułka tarta200 gramów
mąka2 łyżki
jajka2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Pieczarki i cebulę pokrój w plastry, posiekaj czosnek. Wszystko razem przesmaż na patelni, na dwóch łyżkach Ramy Smaż jak szef kuchni. Dopraw na koniec do smaku majerankiem, a następnie odstaw na bok, aby farsz ostygł.
Krok 2
Mięso umyj, oczyść z błony i przerostów tłuszczu. Pokrój w tak zwanego „motyla”. W tym celu pierwsze nacięcie zatrzymaj na 1 cm przed końcem, nie odcinając go od reszty. Natnij schab na grubość około 5 mm. Drugim cięciem odetnij plaster od reszty schabu. Mięso rozłóż, rozklep delikatnie przez folię i oprósz Przyprawą do wieprzowiny Knorr z obu stron. Przyprawa nada mięsu odpowiednio wyrazistego smaku.
Krok 3
W środek mięsa nałóż odpowiednią ilość farszu – 0,5 łyżki. Mięso złóż ze sobą.
Krok 4
Każdy kotlet oprósz w mące, a następnie zanurz w rozkłóconych jajkach i panieruj w bułce tartej.
Krok 5
Kotlety smaż na rozgrzanej Ramie na złoty kolor. Po usmażeniu trzymaj mięso pod przykryciem przez 2- 3 minuty, aby doszło środku. Tak przygotowane kotlety będą soczyste w środku.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl