Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso oczyść z błon i pokrój w cm grubości plastry rozbij je tłuczkiem. |
Krok 2 |
W misce roztrzep jajka dodaj do nich sos sojowy, imbir, ostrą paprykę, dokładnie wymieszaj. |
Krok 3 |
Kotlety zamocz w jajku, a następnie panieruj w pomieszanych ziarnach sezamu. |
Krok 4 |
Na patelnię wlej Ramę, poczekaj aż z powierzchni tłuszczu znikną bąbelki, będzie to oznaczać, że osiągnął on odpowiednią temperaturę. |
Krok 5 |
Gotowe kotlety smaż na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. |
Krok 6 |
Na gorącym tłuszczu podsmaż posiekany czosnek, chilli i imbir, wrzuć przekrojone na pół liście kapusty i smaż chwilę co jakiś czas mieszając. Gdy kapusta lekko się zarumieni - podlej ją sosem sojowym, następnie patelnie przykryj i duś przez minutę. |