Seler naciowy z sosem pomidorowym

Składniki:

  • seler naciowy - 80 dekagramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • żółty ser - 10 dekagramów
  • czerwony ocet winny - 2 łyżki
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • masło - 3 łyżki
  • oliwa - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Selera oczyść z liści (zachowaj je), a łodygi pokrój w prostokąty o długości ok. 4 centymetrów.
  2. Pokrojone kawałki selera sparz w lekko posolonym wrzątku. Schłodź w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru.
  3. Pomidory polej wrzątkiem i obierz ze skóry. Pomidora pokrój i włóż go do miski. Umytą natkę pietruszki i natkę selera posiekaj i dodaj do pomidora.
  4. Pomidory zmiksuj doprawiając do smaku rozkruszoną Mini kostkę Czosnek Knorr. Dodaj ocet i oliwę i jeszcze raz zmiksuj.
  5. Selera wyłóż na talerz i posyp startym serem. Polej sosem, podawaj z bagietkami.