Selerowa z jabłkiem

5


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
łodygi selera naciowego6 sztuk
Sos sałatkowy grecki Knorr1 opakowanie
winne jabłko, np szara reneta1 sztuka
pomarańcza1 sztuka
pęczek rzodkiewek1 sztuka
posiekane orzechy włoskie1 łyżka
pestki z dyni1 łyżka
pestki słonecznika1 łyżka
ser feta10 dekagramów
szczypiorek
Przygotowanie
Krok 1
Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę.
Krok 2
Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki.
Krok 3
Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj.
Krok 4
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 5
Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl