Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj łodygi selera naciowego - osusz i oczyść z twardych włókien. Przekrój je na pół i pokrój w półkrążki. Następnie umyj jabłko, pokrój w ćwiartki, wykrój gniazdo nasienne i pokrój w małą kostkę. |
Krok 2 |
Obierz pomarańczę, podziel ją na cząstki i obierz z białych błonek. Oczyść i umyj rzodkiewki, po czym osusz i pokrój je w ćwiartki. |
Krok 3 |
Upraż orzechy włoskie, pestki dyni oraz słonecznika na suchej patelni. Umyj szczypiorek, osusz go i posiekaj. |
Krok 4 |
Przygotuj Sos sałatkowy grecki Knorr zgodnie z przepisem na opakowaniu. |
Krok 5 |
Polej warzywa i owoce sosem, a następnie wymieszaj. Przed podaniem posyp sałatkę szczypiorkiem, orzechami i pestkami. |