Serca a’la pizza. Na Walentyki i Dzień Matki

7


Łatwe


55 min.


2 os.

Składniki
mąka200 gramów
sól1 szczypta
suszone drożdże2 łyżeczki
oliwa2 łyżki
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
krojone pomidory z puszki400 gramów
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr2 łyżki
cukier1 łyżeczka
pomidory250 gramów
ser mozarella125 gramów
świeża bazylia1 pęczek
Przygotowanie
Krok 1
W misce połącz mąkę, sól, drożdże, łyżkę oliwy oraz 100ml letniej wody aż powstanie gładkie ciasto. Przykryj i odstaw w ciepłym miejscu na 30-40 minut.
Krok 2
Czosnek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oliwie. Dodaj przyprawę Knorr i smaż jeszcze 1 minutę.
Krok 3
Następnie dodaj pomidory, cukier i duś całość ok 20 minut.
Krok 4
Ciasto na pizzę ponownie ugnieć, podziel na dwie części i rozwałkuj pizzę w kształcie serca. Ułóż na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem.
Krok 5
Pomidory oraz ser pokrój na plastry. Pizzę posmaruj sosem pomidorowym i ułóż na wierzchu świeże pomidory oraz mozzarellę. Piecz w wcześniej rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok 15 minut. Podawaj z porwanymi listkami bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl