|
Składniki | ||
ser twarogowy chudy | 0.5 kilogramów | |
mąka | 70 dekagramów | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
soda oczyszczona | 1 łyżeczka | |
cukier | 0.5 szklanek | |
kwaśna śmietana | 3 łyżeczki | |
żółtko | 2 sztuki | |
jajko | 2 sztuki | |
olej do smażenia | 1 litr | |
cukier puder do dekoracji |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy jednolite ciasto. |
Krok 2 |
Wałkujemy ciasto i wycinamy serduszka foremką do ciasteczek (można robić różne kształty). |
Krok 3 |
Olej rozgrzewamy i smażymy z obu stron na złoty kolor. |
Krok 4 |
Po usmażeniu układamy na papierze śniadaniowym, aby odsączyć. |
Krok 5 |
Gdy już wystygną, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego! |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |