|
Składniki | ||
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 8 sztuk | |
Rama 100% Roślinna | 40 gramów | |
ser twarogowy półtłusty | 400 gramów | |
brokuły | 300 gramów | |
rzodkiewka | 200 gramów | |
jogurt naturalny 2% | 6 łyżek | |
koperek | 4 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Brokuły umyj, oczyść, obgotuj. Po wystudzeniu podziel na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój w półplasterki. |
Krok 2 |
Ser trochę rozdrobnij. W salaterce ułóż brokuły, ser i rzodkiewki. |
Krok 3 |
Koperek umyj, oczyść, drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Polej ser i warzywa. Udekoruj świeżymi ziołami. |
Krok 4 |
Pieczywo posmaruj margaryną Rama. |
Autor: dr Ewa Rychlik |