Serek z brokułami i rzodkiewką

0


Łatwe


10 min.


4 os.

Składniki
kromka chleba żytniego pełnoziarnistego8 sztuk
Rama 100% Roślinna40 gramów
ser twarogowy półtłusty400 gramów
brokuły300 gramów
rzodkiewka200 gramów
jogurt naturalny 2%6 łyżek
koperek4 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Brokuły umyj, oczyść, obgotuj. Po wystudzeniu podziel na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój w półplasterki.
Krok 2
Ser trochę rozdrobnij. W salaterce ułóż brokuły, ser i rzodkiewki.
Krok 3
Koperek umyj, oczyść, drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Polej ser i warzywa. Udekoruj świeżymi ziołami.
Krok 4
Pieczywo posmaruj margaryną Rama.
Autor: dr Ewa RychlikPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl