| |||||||||
| Składniki | ||
| kromka chleba żytniego pełnoziarnistego | 8 sztuk | |
| Rama 100% Roślinna | 40 gramów | |
| ser twarogowy półtłusty | 400 gramów | |
| brokuły | 300 gramów | |
| rzodkiewka | 200 gramów | |
| jogurt naturalny 2% | 6 łyżek | |
| koperek | 4 łyżeczki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Brokuły umyj, oczyść, obgotuj. Po wystudzeniu podziel na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój w półplasterki. |
| Krok 2 |
| Ser trochę rozdrobnij. W salaterce ułóż brokuły, ser i rzodkiewki. |
| Krok 3 |
| Koperek umyj, oczyść, drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Polej ser i warzywa. Udekoruj świeżymi ziołami. |
| Krok 4 |
| Pieczywo posmaruj margaryną Rama. |
| Autor: dr Ewa Rychlik |