Serek z brokułami i rzodkiewką
  • 10 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • kromka chleba żytniego pełnoziarnistego - 8 sztuk
  • Rama 100% Roślinna - 40 gramów
  • ser twarogowy półtłusty - 400 gramów
  • brokuły - 300 gramów
  • rzodkiewka - 200 gramów
  • jogurt naturalny 2% - 6 łyżek
  • koperek - 4 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Brokuły umyj, oczyść, obgotuj. Po wystudzeniu podziel na mniejsze kawałki. Rzodkiewki umyj, oczyść, pokrój w półplasterki.
  2. Ser trochę rozdrobnij. W salaterce ułóż brokuły, ser i rzodkiewki.
  3. Koperek umyj, oczyść, drobno posiekaj. Wymieszaj z jogurtem. Polej ser i warzywa. Udekoruj świeżymi ziołami.
  4. Pieczywo posmaruj margaryną Rama.