|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka pszenna | 2 szklanki | |
cukier puder | 0.75 szklanek | |
Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
żółtko | 1 sztuka | |
kwaśna śmietana | 3 łyżki | |
Masa serowa: | ||
jajko | 10 sztuk | |
ser wiaderko | 1 kilogram | |
budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
śmietana kremówka 30% | 250 mililitrów | |
cukier | 1.5 szklanek |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie składniki wymieszać delikatnie i upiec. |
Krok 2 |
Osobno ubić białka z 1/2 szklanką cukru i śmietaną na sztywno. |
Krok 3 |
Ser: Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać ser, wymieszać i dodać budynie. |
Krok 4 |
Rozłożyć do brytfanki - ja nakłuwam ciasto widelcem. |
Krok 5 |
Wszystkie składniki ciasta zagnieść. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |