| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| mąka pszenna | 2 szklanki | |
| cukier puder | 0.75 szklanek | |
| Kostka do pieczenia Kasia | 15 dekagramów | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| żółtko | 1 sztuka | |
| kwaśna śmietana | 3 łyżki | |
| Masa serowa: | ||
| jajko | 10 sztuk | |
| ser wiaderko | 1 kilogram | |
| budyń śmietankowy | 2 opakowania | |
| śmietana kremówka 30% | 250 mililitrów | |
| cukier | 1.5 szklanek |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wszystkie składniki wymieszać delikatnie i upiec. |
| Krok 2 |
| Osobno ubić białka z 1/2 szklanką cukru i śmietaną na sztywno. |
| Krok 3 |
| Ser: Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru, dodać ser, wymieszać i dodać budynie. |
| Krok 4 |
| Rozłożyć do brytfanki - ja nakłuwam ciasto widelcem. |
| Krok 5 |
| Wszystkie składniki ciasta zagnieść. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |