Serniczek brzoskwinkowy
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • twaróg półtłusty - 0.5 kilogramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • jajko - 6 sztuk
  • mąka pszenna - 3 szklanki
  • cukier puder - 1.5 szklanek
  • cukier - 3 łyżki
  • brzoskwinie z puszki - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy bez cukru - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: mąkę, Kasię, 3 łyżki cukru, 5 żółtek i proszek do pieczenia zagnieść na ciasto.
  2. 1/4 dać do zamrażalnika, resztę wyłożyć na blachę.
  3. Masa serowa: ser zmielić, utrzeć z Kasią, dosypać "proszek budyniowy", dodać jajko i 1/2 szklanki cukru pudru.
  4. Wszystko razem utrzeć na gładką masę.
  5. Na ciasto nakładamy masę serową, na nią odsączone i pokrojone w plastry brzoskwinie.
  6. Na owoce dajemy pianę ubitą z 5 białek i szklanki cukru pudru.
  7. Na pianę potarkować cienko zamrożone ciasto.