Serniczek na zimno
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • cukier puder - 0.5 szklanek
  • serek waniliowy - 500 gramów
  • biszkopty - 2 opakowania
  • galaretka - 2 opakowania
  • owoce - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. MASA: do Kasi dodać 0,5 szklanki cukru pudru i mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji .
  2. Następnie dodać serek wanilinowy, całość miksować, dopóki nie powstanie zgęstniała masa.
  3. Gotową masę odstawić na bok.
  4. Na blachę ułożyć biszkopty maczane w galaretce owocowej .
  5. Na nie nałożyć przygotowaną masę .
  6. Następnie położyć drugą warstwę biszkoptów maczanych w tej samej galaretce .
  7. Na biszkopty ułożyć swoje ulubione owoce, np. truskawki, jagody, na wierzch kładziemy druga galaretkę, lekko ściętą.
  8. Całość wkładamy do lodówki i gotowe. Smacznego !