Serniczek na zimno

1


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
okrągłe biszkopty1 opakowanie
serek homogenizowany waniliowy 4 opakowania
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
mleko0.5 szklanek
żelatyna4 łyżeczki
jajko3 sztuki
cukier puder1 szklanka
cukier waniliowy1 opakowanie
galaretka1 opakowanie
owoce 1 unit
Przygotowanie
Krok 1
Najpierw radzę zagotować mleko i jak lekko wystygnie, rozpuścić w nim żelatynę i odstawić, aż do wystygnięcia.
Krok 2
Trzy żółtka miksować z całym cukrem pudrem i cukrem waniliowym, aż do białości.
Krok 3
Następnie dodajemy powoli roztopioną Kasię i wlewamy ostudzone mleko (z żelatyną), na sam koniec dodajemy serki waniliowe oraz ubitą na sztywno z 3 białek pianę (aby lepiej się ubijała, można dodać szczyptę soli i jedną łyżkę cukru).
Krok 4
Na dnie posmarowanej Kasią tortownicy układamy biszkopty i następnie wlewamy ubitą masę serową.
Krok 5
Czekamy, aż masa lekko zastygnie, po czym układamy na niej dowolne owoce ( ja wykorzystałam pyszne leśne maliny, borówki, winogrona oraz nektarynkę), całość natomiast zalewamy galaretką sporządzoną wg przepisu na opakowaniu. Smacznego :)
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl