Przygotowanie |
Krok 1 |
Najpierw radzę zagotować mleko i jak lekko wystygnie, rozpuścić w nim żelatynę i odstawić, aż do wystygnięcia. |
Krok 2 |
Trzy żółtka miksować z całym cukrem pudrem i cukrem waniliowym, aż do białości. |
Krok 3 |
Następnie dodajemy powoli roztopioną Kasię i wlewamy ostudzone mleko (z żelatyną), na sam koniec dodajemy serki waniliowe oraz ubitą na sztywno z 3 białek pianę (aby lepiej się ubijała, można dodać szczyptę soli i jedną łyżkę cukru). |
Krok 4 |
Na dnie posmarowanej Kasią tortownicy układamy biszkopty i następnie wlewamy ubitą masę serową. |
Krok 5 |
Czekamy, aż masa lekko zastygnie, po czym układamy na niej dowolne owoce ( ja wykorzystałam pyszne leśne maliny, borówki, winogrona oraz nektarynkę), całość natomiast zalewamy galaretką sporządzoną wg przepisu na opakowaniu. Smacznego :) |