Serniczek z brzoskwiniami z posypką kokosowo-migdałową

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

150 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 łyżki

2 szklanki

1.5 łyżeczki

0.5 szklanki

3 sztuki

masa serowa:

5 sztuk

10 dekagramów

10 dekagramów

5 sztuk

50 dekagramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 łyżka

1 opakowanie

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zarobić ciasto na spód blachy ze składników podanych wyżej.

Krok 2

Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną Kasią i nakłuć delikatnie widelcem.

Krok 3

Pokroić 3 duże brzoskwinie w cieniutkie plasterki i nałożyć plastry na ciasto jeden obok drugiego.

Krok 4

Wstawić na chwilkę do lodówki.

Krok 5

Wykonać masę serową z składników podanych powyżej.

Krok 6

Najpierw ucierać żółtka z cukrem, później dodać przemielony ser, cukier waniliowy, mąkę, rodzynki.

Krok 7

Na końcu ubić białka na sztywną pianę i wszystko wymieszać łyżką.

Krok 8

Nałożyć masę serowa na pierwszą warstwę ciasta.

Krok 9

Zrobić masę kokosowo-migdałową.

Krok 10

Najpierw ucierać margarynę z cukrem, a następnie po trochu dodać wiórków i migdałów.

Krok 11

Wyłożyć masę kokosowo-migdałową na ciasto i udekorować pozostałymi brzoskwiniami.

Krok 12

Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 13

Po 20 minutach przykryć ciasto folią aluminiową, aby zapobiec spaleniu się wierzchu ciasta.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej