Przygotowanie |
Krok 1 |
Zarobić ciasto na spód blachy ze składników podanych wyżej. |
Krok 2 |
Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną Kasią i nakłuć delikatnie widelcem. |
Krok 3 |
Pokroić 3 duże brzoskwinie w cieniutkie plasterki i nałożyć plastry na ciasto jeden obok drugiego. |
Krok 4 |
Wstawić na chwilkę do lodówki. |
Krok 5 |
Wykonać masę serową z składników podanych powyżej. |
Krok 6 |
Najpierw ucierać żółtka z cukrem, później dodać przemielony ser, cukier waniliowy, mąkę, rodzynki. |
Krok 7 |
Na końcu ubić białka na sztywną pianę i wszystko wymieszać łyżką. |
Krok 8 |
Nałożyć masę serowa na pierwszą warstwę ciasta. |
Krok 9 |
Zrobić masę kokosowo-migdałową. |
Krok 10 |
Najpierw ucierać margarynę z cukrem, a następnie po trochu dodać wiórków i migdałów. |
Krok 11 |
Wyłożyć masę kokosowo-migdałową na ciasto i udekorować pozostałymi brzoskwiniami. |
Krok 12 |
Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni. |
Krok 13 |
Po 20 minutach przykryć ciasto folią aluminiową, aby zapobiec spaleniu się wierzchu ciasta. |