Serniczek z brzoskwiniami z posypką kokosowo-migdałową

0


Trudne


60 min.


1 os.

Składniki
Masa serowa:
jajko5 sztuk
cukier0.5 szklanek
wiórki kokosowe10 dekagramów
rodzynki1 opakowanie
mąka ziemniaczana1 łyżka
Ciasto:
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
Masa serowa:
płatki migdałowe 10 dekagramów
Ciasto:
kwaśna śmietana3 łyżki
Masa serowa:
brzoskwinie5 sztuk
Ciasto:
żółtko3 sztuki
Masa serowa:
cukier waniliowy1 opakowanie
Ciasto:
cukier puder0.5 szklanek
Masa serowa:
ser biały50 dekagramów
Ciasto:
mąka wrocławska2 szklanki
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
Masa serowa:
Kostka do pieczenia Kasia0.5 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Zarobić ciasto na spód blachy ze składników podanych wyżej.
Krok 2
Ciasto wyłożyć na blachę posmarowaną Kasią i nakłuć delikatnie widelcem.
Krok 3
Pokroić 3 duże brzoskwinie w cieniutkie plasterki i nałożyć plastry na ciasto jeden obok drugiego.
Krok 4
Wstawić na chwilkę do lodówki.
Krok 5
Wykonać masę serową z składników podanych powyżej.
Krok 6
Najpierw ucierać żółtka z cukrem, później dodać przemielony ser, cukier waniliowy, mąkę, rodzynki.
Krok 7
Na końcu ubić białka na sztywną pianę i wszystko wymieszać łyżką.
Krok 8
Nałożyć masę serowa na pierwszą warstwę ciasta.
Krok 9
Zrobić masę kokosowo-migdałową.
Krok 10
Najpierw ucierać margarynę z cukrem, a następnie po trochu dodać wiórków i migdałów.
Krok 11
Wyłożyć masę kokosowo-migdałową na ciasto i udekorować pozostałymi brzoskwiniami.
Krok 12
Piec około 60 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 13
Po 20 minutach przykryć ciasto folią aluminiową, aby zapobiec spaleniu się wierzchu ciasta.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl