| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wsypać mąkę do dużej miski. |
| Krok 2 |
| Dodać 8 łyżek cukru, 8 łyżek Kasi i 1 torebkę cukru waniliowego. |
| Krok 3 |
| Szybko wyrobić kruszonkę. |
| Krok 4 |
| Nasmarować odrobiną Kasi tortownicę (o średnicy 26cm). |
| Krok 5 |
| Wyłożyć do formy 2/3 kruszonki, a następnie mocno docisnąć ją do dna naczynia. |
| Krok 6 |
| Dobrze osączyć na sitku brzoskwinie, rozłożyć na spodzie sernika. |
| Krok 7 |
| Utrzeć pozostałą Kasię z resztą cukru i cukru waniliowego na masę o konsystencji gęstego kremu. |
| Krok 8 |
| Dodać jajka, sok i otartą skórkę z cytryny. |
| Krok 9 |
| Dokładnie wymieszać z twarogiem i budyniem waniliowym. |
| Krok 10 |
| Rozłożyć równomiernie przygotowaną masę na brzoskwiniach, a następnie wyrównać powierzchnie. |
| Krok 11 |
| Posypać wierzch ciasta resztą kruszonki (należy ją przy tym lekko rozdrobnić). |
| Krok 12 |
| Wstawić sernik do dobrze nagrzanego piekarnika. |
| Krok 13 |
| Piec około 50 minut w temp 200 st. C. |
| Krok 14 |
| Upieczone ciasto pozostawić jakiś czas w formie, aby trochę przestygło. |
| Krok 15 |
| Posypać 1 łyżką cukru pudru. |
| Krok 16 |
| Do sernika można podać dodatkowo bitą śmietaną. |