Sernik

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

    ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • żółtko - 2 sztuki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kakao - 2 łyżki
  • cukier - 1 szklanka
  • masa serowa
  • serek homogenizowany - 4 opakowania
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • cukier - 1 szklanka
  • jajko - 3 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk

Sposób przygotowania:

  1. CIASTO : Ze wszystkich składników wyrobić kruszonkę.
  2. Połowę wyłożyć na blachę, a drugą wstawić do zamrażalnika.
  3. MASA SEROWA : Wszystkie składniki zmiksować i wyłożyć na ciasto.
  4. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta.
  5. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.