|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
mąka | 2 szklanki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 opakowań | |
żółtko | 2 sztuki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
kakao | 2 łyżki | |
cukier | 1 szklanka | |
Masa serowa: | ||
serek homogenizowany | 4 opakowania | |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie | |
cukier | 1 szklanka | |
jajko | 3 sztuki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 0.5 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
CIASTO : Ze wszystkich składników wyrobić kruszonkę. |
Krok 2 |
Połowę wyłożyć na blachę, a drugą wstawić do zamrażalnika. |
Krok 3 |
MASA SEROWA : Wszystkie składniki zmiksować i wyłożyć na ciasto. |
Krok 4 |
Zetrzeć na tarce o dużych oczkach drugą część ciasta. |
Krok 5 |
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |