Sernik bananowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

6 dekagramów

0.5 kilograma

8 dekagramów

2 łyżeczki

3 sztuki

3 sztuki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasteczka digestive wkładamy do woreczka i tłuczemy na mąkę.

Krok 2

Dodajemy Kasię i łączymy.

Krok 3

Ma być tzw. "mokry piasek".

Krok 4

Wsypujemy go do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (ja wycinam tylko koło o średnicy tortownicy).

Krok 5

Wkładamy do lodówki.

Krok 6

Ser, żółtka, cukier, ekstrakt łączymy w misce.

Krok 7

Ubijamy białka.

Krok 8

Banany miksujemy na papkę i dodajemy do sera.

Krok 9

Mieszamy.

Krok 10

Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.

Krok 11

Wylewamy na spód z ciastek i wkładamy na 1 godzinę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C.

Krok 12

Po ostudzeniu wkładamy na całą noc do lodówki, a rano wierzch ozdabiamy masą krówkową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bananowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej