"Sernik" bez sera
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 250 gramów
  • żółtko - 5 sztuk
  • cukier - 4 łyżki
  • mąka tortowa - 3 szklanki
  • proszek do pieczenia - 3 łyżeczki
  • masa
  • białko - 5 sztuk
  • cukier - 0.75 szklanek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • śmietana 18% - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Z podanych składników wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Jedną część wyłożyć na spód.
  2. Masa: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, cukier waniliowy i budyń. Dodać 2 śmietany i delikatnie wymieszać łyżką.
  3. Masę wylać na surowy spód, na wierzch dać drugą część ciasta. Piec w 180 stopniach.