|
Składniki | ||
cukier | 17 dekagramów | |
jogurt | 50 mililitrów | |
sok z cytryny | 0.5 sztuk | |
brzoskwinie | 1 unit | |
śmietana kremówka | 300 mililitrów | |
serek homogenizowany | 25 dekagramów | |
zmiksowane brzoskwinie | 20 dekagramów | |
listki żelatyny | 14 sztuk |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Żelatynę namoczyć, śmietanę ubić. |
Krok 2 |
Serek homogenizowany, cukier, sok z cytryny, zmiksowane brzoskwinie, jogurt - wymieszać. |
Krok 3 |
Żelatynę osączyć. |
Krok 4 |
Dodać do niej trochę masy i podgrzewać na parze, aż żelatyna się rozpuści. |
Krok 5 |
Połączyć z resztą masy. |
Krok 6 |
Dodać śmietanę. |
Krok 7 |
Przełożyć do filiżanek, wstawić do lodówki. |
Krok 8 |
Przed podaniem filiżanki zanurzyć we wrzątku. |
Krok 9 |
Wyjąć mus. Udekorować brzoskwiniami. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |