sernik brzoskwiniowy na zimno

0


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
cukier17 dekagramów
jogurt 50 mililitrów
sok z cytryny0.5 sztuk
brzoskwinie1 unit
śmietana kremówka300 mililitrów
serek homogenizowany25 dekagramów
zmiksowane brzoskwinie20 dekagramów
listki żelatyny14 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Żelatynę namoczyć, śmietanę ubić.
Krok 2
Serek homogenizowany, cukier, sok z cytryny, zmiksowane brzoskwinie, jogurt - wymieszać.
Krok 3
Żelatynę osączyć.
Krok 4
Dodać do niej trochę masy i podgrzewać na parze, aż żelatyna się rozpuści.
Krok 5
Połączyć z resztą masy.
Krok 6
Dodać śmietanę.
Krok 7
Przełożyć do filiżanek, wstawić do lodówki.
Krok 8
Przed podaniem filiżanki zanurzyć we wrzątku.
Krok 9
Wyjąć mus. Udekorować brzoskwiniami.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl