sernik brzoskwiniowy na zimno
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • serek homogenizowany - 25 dekagramów
  • zmiksowane brzoskwinie - 20 dekagramów
  • jogurt - 50 mililitrów
  • śmietana kremówka - 300 mililitrów
  • cukier - 17 dekagramów
  • sok z cytryny - 0.5 sztuk
  • listki żelatyny - 14 sztuk
  • brzoskwinie - 1 unit

Sposób przygotowania:

  1. Żelatynę namoczyć, śmietanę ubić.
  2. Serek homogenizowany, cukier, sok z cytryny, zmiksowane brzoskwinie, jogurt - wymieszać.
  3. Żelatynę osączyć.
  4. Dodać do niej trochę masy i podgrzewać na parze, aż żelatyna się rozpuści.
  5. Połączyć z resztą masy.
  6. Dodać śmietanę.
  7. Przełożyć do filiżanek, wstawić do lodówki.
  8. Przed podaniem filiżanki zanurzyć we wrzątku.
  9. Wyjąć mus. Udekorować brzoskwiniami.