Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto jasne: Białka ubić na sztywną pianę, dodać resztę składników i powoli wymieszać. |
Krok 2 |
Ciasto ciemne: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. |
Krok 3 |
Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu dodać 2 łyżki kakao i wymieszać. |
Krok 4 |
Ser: Przygotować budyń. |
Krok 5 |
Żółtka utrzeć z cukrem i Kasią, dodać ser i wymieszać, postawić na ogniu i gdy zacznie się gotować, wlać budyń i zagotować. |
Krok 6 |
Pieczenie: Na formę nakładać na zmianę: jasne i ciemne ciasto. |
Krok 7 |
Piec w 180 stopniach C przez 30 - 45 minut i przekroić na 2 lub 3 części, nałożyć gorącą masę serową. |