Sernik kartonik
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 180  °C

Składniki:

  • mąka - 3 szklanki
  • cukier puder - 1 szklanka
  • żółtko - 4 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • ser twarogowy - 80 dekagramów
  • jajko - 2 sztuki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 opakowań
  • cukier - 0.5 szklanek
  • budyń śmietankowy - 1 opakowanie
  • białko - 4 sztuki
  • cukier - 3 łyżki
  • kisiel czerwony - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ciasto: Zagnieść ciasto, podzielić na 3 części, do jednej dodać 3 łyżeczki kakao.
  2. Ser: Ser przepuścić 2 razy przez maszynkę, dodać ubite jajka, roztopioną Kasię i budyń, wymieszać.
  3. Wykładać: ciasto białe – dżem twardy – zetrzeć ciasto ciemne – ser – piana – ciasto białe starte.