Sernik kokosowy

256


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
twaróg sernikowy1 kilogram
jajka4 sztuki
cukier0.75 szklanek
budyń waniliowy bez cukru2 opakowania
mleko1 szklanka
wiórki kokosowe5 łyżek
Posypka::
masło1 łyżka
wiórki kokosowe6 łyżek
cukier4 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ucieramy z cukrem.
Krok 2
Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce twaróg ciągle miksując. Wrzucamy również wiórki kokosowe. Miksujemy do połączenia składników.
Krok 3
Budynie mieszamy z mlekiem w miseczce. Dodajemy go do sernika. Ponownie miksujemy.
Krok 4
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Sernik pieczemy przez ok. 60 min.
Krok 5
Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy 5 łyżek wiórków kokosowych i cukier. Wlewamy wodę. Podsmażamy na średnim ogniu na złocisty kolor.
Krok 6
Upieczony sernik studzimy w piekarniku z otwartymi drzwiczkami. Na wierzch przekładamy podsmażone wiórki kokosowe. Całość posypujemy dodatkowo 1 łyżką surowych wiórków kokosowych.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl