Przygotowanie |
Krok 1 |
Jajka ucieramy z cukrem. |
Krok 2 |
Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce twaróg ciągle miksując. Wrzucamy również wiórki kokosowe. Miksujemy do połączenia składników. |
Krok 3 |
Budynie mieszamy z mlekiem w miseczce. Dodajemy go do sernika. Ponownie miksujemy. |
Krok 4 |
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy masę. Sernik pieczemy przez ok. 60 min. |
Krok 5 |
Na patelni roztapiamy masło. Wrzucamy 5 łyżek wiórków kokosowych i cukier. Wlewamy wodę. Podsmażamy na średnim ogniu na złocisty kolor. |
Krok 6 |
Upieczony sernik studzimy w piekarniku z otwartymi drzwiczkami. Na wierzch przekładamy podsmażone wiórki kokosowe. Całość posypujemy dodatkowo 1 łyżką surowych wiórków kokosowych. |