Przygotowanie |
Krok 1 |
Przygotuj ciasto na sernik królewski z naszego przepisu. Przesianą mąkę pszenną wymieszaj w misce razem z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło, jajko, żółtko, wodę i zagnieć gładkie ciasto. |
Krok 2 |
Podziel ciasto na dwie równe części. Jedną zawiń w folię i włóż do zamrażarki na ok. 45 minut, a drugą część ciasta wyłóż na spód tortownicy, pokrytej na dnie papierem do pieczenia. Ponakłuwaj ciasto na sernik królewski w kilku miejscach widelcem. Podpiecz spód w piekarniku, nagrzanym do 180 stopni, przez ok. 20 minut. Odstaw. |
Krok 3 |
Ser twarogowy zmiksuj z budyniem, cukrem, jajkami, białkiem i skórką startą z cytryny. Roztop masło i dodaj do masy. Zmiksuj do połączenia. |
Krok 4 |
Masę przełóż na podpieczony spód. Wyciągnij z zamrażarki ciasto. Zetrzyj ciasto na masę serową. |
Krok 5 |
Włóż sernik królewski do piekarnika, nagrzanego do 180°C, na 60 minut. Wystudź. Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem. |