Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę przesiać, dodać Kasię, posiekać nożem. P |
Krok 2 |
Potem dodać żółtko, cukier puder oraz szczyptę soli. |
Krok 3 |
Najpierw składniki siekać nożem, potem szybko zagnieść ciasto. |
Krok 4 |
Owinąć je w folię, włożyć do lodówki na godzinę. |
Krok 5 |
Masa serowa: Kasię utrzeć z cukrem na gładką masę |
Krok 6 |
Ser zemleć, dodać Kasię z cukrem i mąkę ziemniaczaną. |
Krok 7 |
Zmiksować, dodając po kolei 6 żółtek. |
Krok 8 |
Wsypać migdały, skórkę i sparzone rodzynki, dobrze wymieszać. |
Krok 9 |
Białka ubić na sztywno, pianę delikatnie połączyć z masą. |
Krok 10 |
Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na placek grubości 1/3 cm. |
Krok 11 |
Przełożyć go na blachę, lekko podpiec w temperaturze 200°C. |
Krok 12 |
Następnie nałożyć masę serową. |
Krok 13 |
Wierzch wyrównać. |
Krok 14 |
Piec 40 minut w temp. 200°C. |
Krok 15 |
Uchylić drzwiczki piekarnika, odczekać 10 min. po czym wyjąć. |