| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mąkę przesiać, dodać Kasię, posiekać nożem. P |
| Krok 2 |
| Potem dodać żółtko, cukier puder oraz szczyptę soli. |
| Krok 3 |
| Najpierw składniki siekać nożem, potem szybko zagnieść ciasto. |
| Krok 4 |
| Owinąć je w folię, włożyć do lodówki na godzinę. |
| Krok 5 |
| Masa serowa: Kasię utrzeć z cukrem na gładką masę |
| Krok 6 |
| Ser zemleć, dodać Kasię z cukrem i mąkę ziemniaczaną. |
| Krok 7 |
| Zmiksować, dodając po kolei 6 żółtek. |
| Krok 8 |
| Wsypać migdały, skórkę i sparzone rodzynki, dobrze wymieszać. |
| Krok 9 |
| Białka ubić na sztywno, pianę delikatnie połączyć z masą. |
| Krok 10 |
| Ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na placek grubości 1/3 cm. |
| Krok 11 |
| Przełożyć go na blachę, lekko podpiec w temperaturze 200°C. |
| Krok 12 |
| Następnie nałożyć masę serową. |
| Krok 13 |
| Wierzch wyrównać. |
| Krok 14 |
| Piec 40 minut w temp. 200°C. |
| Krok 15 |
| Uchylić drzwiczki piekarnika, odczekać 10 min. po czym wyjąć. |