Sernik na ciastkach
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • twaróg - 1 kilogram
  • Kostka do pieczenia Kasia - 20 dekagramów
  • cukier - 1.5 szklanek
  • jajko - 3 sztuki
  • budyń - 1 opakowanie
  • aromat - 1 opakowanie
  • herbatniki - 4 opakowania
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ser przekręcić 2 razy przez maszynkę, włożyć do garnka wraz z pozostałymi składnikami oprócz budyniu i zapachu.
  2. Mieszając doprowadzić do zagotowania.
  3. Następnie dodać budyń w proszku, energicznie wymieszać i zdjąć z ognia.
  4. Dodać kilka kropli zapachu.
  5. Na tacy z brzegami ułożyć herbatniki, wyłożyć masę serową i przykryć herbatnikami.
  6. Ciasto po ostygnięciu polać polewą czekoladową. Smacznego!