Sernik na ciemnym spodzie

2


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
śmietana4 łyżki
Masa serowa:
jajko6 sztuk
Ciasto:
cukier20 dekagramów
Masa serowa:
cukier20 dekagramów
rodzynki1 opakowanie
Ciasto:
mąka0.5 kilogramów
Masa serowa:
mąka ziemniaczana3 łyżki
Ciasto:
proszek do pieczenia1 łyżka
Masa serowa:
cukier waniliowy1 opakowanie
Ciasto:
kakao3 łyżki
Masa serowa:
ser biały1 kilogram
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Masa serowa:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto ciemne: Wszystkie składniki i Kasię wyłożyć na stolnicę.
Krok 2
Zagniatać, aż się dobrze złączy.
Krok 3
Podzielić na dwie części, zawinąć w woreczek i włożyć do zamrażalnika.
Krok 4
Masa serowa: Ser zmielić.
Krok 5
Utrzeć żółtka z cukrem i z Kasią.
Krok 6
Białka ubić na sztywno.
Krok 7
Do utartych żółtek z cukrem dodać ser, rodzynki, cukier waniliowy, białka, mąkę ziemniaczaną.
Krok 8
Wymieszać.
Krok 9
Połowę ciasta potrzeć na spód, wyłożyć na to ser, potrzeć drugą połowę, włożyć do piekarnika. Smacznego!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl