Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto ciemne: Wszystkie składniki i Kasię wyłożyć na stolnicę. |
Krok 2 |
Zagniatać, aż się dobrze złączy. |
Krok 3 |
Podzielić na dwie części, zawinąć w woreczek i włożyć do zamrażalnika. |
Krok 4 |
Masa serowa: Ser zmielić. |
Krok 5 |
Utrzeć żółtka z cukrem i z Kasią. |
Krok 6 |
Białka ubić na sztywno. |
Krok 7 |
Do utartych żółtek z cukrem dodać ser, rodzynki, cukier waniliowy, białka, mąkę ziemniaczaną. |
Krok 8 |
Wymieszać. |
Krok 9 |
Połowę ciasta potrzeć na spód, wyłożyć na to ser, potrzeć drugą połowę, włożyć do piekarnika. Smacznego! |