| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ciasto ciemne: Wszystkie składniki i Kasię wyłożyć na stolnicę. |
| Krok 2 |
| Zagniatać, aż się dobrze złączy. |
| Krok 3 |
| Podzielić na dwie części, zawinąć w woreczek i włożyć do zamrażalnika. |
| Krok 4 |
| Masa serowa: Ser zmielić. |
| Krok 5 |
| Utrzeć żółtka z cukrem i z Kasią. |
| Krok 6 |
| Białka ubić na sztywno. |
| Krok 7 |
| Do utartych żółtek z cukrem dodać ser, rodzynki, cukier waniliowy, białka, mąkę ziemniaczaną. |
| Krok 8 |
| Wymieszać. |
| Krok 9 |
| Połowę ciasta potrzeć na spód, wyłożyć na to ser, potrzeć drugą połowę, włożyć do piekarnika. Smacznego! |