Sernik na kruchym spodzie z brzoskwiniami - palce lizać!

4


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Masa serowa:
jajko6 sztuk
Ciasto:
cukier0.5 szklanek
Masa serowa:
cukier300 gramów
Ciasto:
mąka3 szklanki
proszek do pieczenia3 łyżeczki
Masa serowa:
brzoskwinie800 gramów
twaróg1 kilogram
Ciasto:
żółtko5 sztuk
Masa serowa:
olejek cytrynowy1 sztuka
budyń śmietankowy2 opakowania
Ciasto:
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Masa serowa:
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Ciasto: Wyrobić ze składników ciasto.
Krok 2
Podzielić na 2 części (2/3 i 1/3).
Krok 3
Mniejszą część dać do lodówki.
Krok 4
Ciastem 2/3 wyłożyć blaszkę na papierze do pieczenia.
Krok 5
Na ciasto wylać masę serową.
Krok 6
Masa serowa: Utrzeć Kasię z cukrem na puch, następnie dodać ser zmielony, całe jajka, budyń i olejek - wszystko razem powinno być utarte na puszystą masę.
Krok 7
Kłaść masę serową na ciasto.
Krok 8
Brzoskwinie obrać ze skórki i kroić na połówki, wyciągając pestkę.
Krok 9
Naszykowane brzoskwinie ułożyć na masę serową.
Krok 10
Ubić pianę na sztywno (5 białek, 1 szklankę cukru, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej), dodać cukier i wymieszać z mąką ziemniaczaną.
Krok 11
Następnie wyłożyć pianę na owoce.
Krok 12
Na pianę potrzeć lub pokruszyć resztę ciasta z lodówki.
Krok 13
Piec w 180 stopniach przez 1 h.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl