Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Wyrobić ze składników ciasto. |
Krok 2 |
Podzielić na 2 części (2/3 i 1/3). |
Krok 3 |
Mniejszą część dać do lodówki. |
Krok 4 |
Ciastem 2/3 wyłożyć blaszkę na papierze do pieczenia. |
Krok 5 |
Na ciasto wylać masę serową. |
Krok 6 |
Masa serowa: Utrzeć Kasię z cukrem na puch, następnie dodać ser zmielony, całe jajka, budyń i olejek - wszystko razem powinno być utarte na puszystą masę. |
Krok 7 |
Kłaść masę serową na ciasto. |
Krok 8 |
Brzoskwinie obrać ze skórki i kroić na połówki, wyciągając pestkę. |
Krok 9 |
Naszykowane brzoskwinie ułożyć na masę serową. |
Krok 10 |
Ubić pianę na sztywno (5 białek, 1 szklankę cukru, 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej), dodać cukier i wymieszać z mąką ziemniaczaną. |
Krok 11 |
Następnie wyłożyć pianę na owoce. |
Krok 12 |
Na pianę potrzeć lub pokruszyć resztę ciasta z lodówki. |
Krok 13 |
Piec w 180 stopniach przez 1 h. |