Sernik na półkruchym cieście.

4


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Ciasto:
śmietana4 łyżki
jajko4 sztuki
cukier1 szklanka
cukier0.5 szklanek
budyń waniliowy1 opakowanie
rodzynki150 gramów
mąka2 szklanki
drożdże40 gramów
ser biały1 kilogram
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia0.75 opakowań
aromat pomarańczowy1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieść ciasto półkruche, wyłożyć jako spód do dużej, natłuszczonej Kasią formy.
Krok 2
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać Kasię, miksować. Do tego wyłożyć gotowy ser, proszek do pieczenia, budyń, rodzynki, aromat. Dokładnie wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę .Połączyć z resztą składników i delikatnie wymieszać.
Krok 3
Całość przełożyć na blachę z ciastem półkruchym.(nie podpiekać go wcześniej).Upiec całość.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl