Sernik na półkruchym cieście.
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 60 minut
  • 170'C °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • ser biały - 1 kilogram
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 1 szklanka
  • rodzynki - 150 gramów
  • aromat pomarańczowy - 1 opakowanie
  • ciasto
  • mąka - 2 szklanki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.75 opakowań
  • drożdże - 40 gramów
  • cukier - 0.5 szklanek
  • śmietana - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Zagnieść ciasto półkruche, wyłożyć jako spód do dużej, natłuszczonej Kasią formy.
  2. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać Kasię, miksować. Do tego wyłożyć gotowy ser, proszek do pieczenia, budyń, rodzynki, aromat. Dokładnie wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę .Połączyć z resztą składników i delikatnie wymieszać.
  3. Całość przełożyć na blachę z ciastem półkruchym.(nie podpiekać go wcześniej).Upiec całość.