Sernik na półkruchym cieście.

4


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
ser biały1 kilogram
budyń waniliowy1 opakowanie
jajko4 sztuki
cukier1 szklanka
rodzynki150 gramów
aromat pomarańczowy1 opakowanie
Ciasto:
mąka2 szklanki
Kostka do pieczenia Kasia0.75 opakowań
drożdże40 gramów
cukier0.5 szklanek
śmietana4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Zagnieść ciasto półkruche, wyłożyć jako spód do dużej, natłuszczonej Kasią formy.
Krok 2
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać Kasię, miksować. Do tego wyłożyć gotowy ser, proszek do pieczenia, budyń, rodzynki, aromat. Dokładnie wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę .Połączyć z resztą składników i delikatnie wymieszać.
Krok 3
Całość przełożyć na blachę z ciastem półkruchym.(nie podpiekać go wcześniej).Upiec całość.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl