"Sernik na zimno"
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 0 minut
  • bez pieczenia °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 sztuka
  • ser biały - 0.5 kilogramów
  • cukier puder - 1 szklanka
  • jajko - 3 sztuki
  • gorące mleko - 1 szklanka
  • żelatyna - 2 łyżki
  • galaretka wiśniowa - 2 opakowania
  • biszkopty - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser (jeżeli jest potrzeba, przekręcić przez maszynkę).
  2. Następnie wlać szklankę gorącego mleka i wodę z żelatyną, na koniec wymieszać z ubitą pianą z białek.
  3. W tortownicy ułożyć biszkopty, następnie wlać masę.
  4. Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu.
  5. Po stężeniu masy polać tężejącą galaretką. Smacznego!!!:)