| |||||||||
| Składniki | ||
| Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
| ser biały | 0.5 kilogramów | |
| cukier puder | 1 szklanka | |
| jajko | 3 sztuki | |
| gorące mleko | 1 szklanka | |
| żelatyna | 2 łyżki | |
| galaretka wiśniowa | 2 opakowania | |
| biszkopty | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser (jeżeli jest potrzeba, przekręcić przez maszynkę). |
| Krok 2 |
| Następnie wlać szklankę gorącego mleka i wodę z żelatyną, na koniec wymieszać z ubitą pianą z białek. |
| Krok 3 |
| W tortownicy ułożyć biszkopty, następnie wlać masę. |
| Krok 4 |
| Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu. |
| Krok 5 |
| Po stężeniu masy polać tężejącą galaretką. Smacznego!!!:) |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |