"Sernik na zimno"

13


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 sztuka
ser biały0.5 kilogramów
cukier puder1 szklanka
jajko3 sztuki
gorące mleko 1 szklanka
żelatyna2 łyżki
galaretka wiśniowa2 opakowania
biszkopty1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser (jeżeli jest potrzeba, przekręcić przez maszynkę).
Krok 2
Następnie wlać szklankę gorącego mleka i wodę z żelatyną, na koniec wymieszać z ubitą pianą z białek.
Krok 3
W tortownicy ułożyć biszkopty, następnie wlać masę.
Krok 4
Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu.
Krok 5
Po stężeniu masy polać tężejącą galaretką. Smacznego!!!:)
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl