|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 1 sztuka | |
ser biały | 0.5 kilogramów | |
cukier puder | 1 szklanka | |
jajko | 3 sztuki | |
gorące mleko | 1 szklanka | |
żelatyna | 2 łyżki | |
galaretka wiśniowa | 2 opakowania | |
biszkopty | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać ser (jeżeli jest potrzeba, przekręcić przez maszynkę). |
Krok 2 |
Następnie wlać szklankę gorącego mleka i wodę z żelatyną, na koniec wymieszać z ubitą pianą z białek. |
Krok 3 |
W tortownicy ułożyć biszkopty, następnie wlać masę. |
Krok 4 |
Przygotować galaretki według przepisu na opakowaniu. |
Krok 5 |
Po stężeniu masy polać tężejącą galaretką. Smacznego!!!:) |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |